Bugun...


İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ
Tarih: 22-07-2020 23:00:00 Güncelleme: 22-07-2020 23:00:00 + -


İHH Taraklı ilçe Temsilcisi AliÇelikkan, 2020 Kurban çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada "Yüz Binlerce ihtiyaç Sahibinin sevincine ortak olacağız" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2020 23:00

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ

Geçen yıl Kurban da vekalet yoluyla İHH İnsani Yardım Vakfına verilen 51 bin 447 kurban hissesinin, 93 ülkede 2 milyon 57 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdığını belirten Çelikkan, "Bu yıl Kurban da Türkiye dahil 54 ülkede yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmak için, hazırlıklarımızı tamamladık, bu yıl kurban bedeli tüm bölgeler için 900 TL olarak belirlendi. Kurban vekalet lerinizi 28 yıldır olduğu gibi bu yıl da, İHH ile dünyanın dört bir tarafına ulaştırabilir, sizi bekleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sevincine ortak olabilirsiniz" diye konuştu.

 

İSLAMİ USULLERE GÖRE KESİLECEK

 

Kurban çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ali Çelikkan,

 

"Kurbanlarını vekalet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale ile gönderebilecekleri gibi,  bizzat temsilciliğimize elden de verebilirler. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı'nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur" dedi.

 

İHH Taraklı Temsilcisi

Ali ÇELİKKAN

İrtibat : 0 537 251 41 39




Editör: izzettin kömürcü

Bu haber 898 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI