Bugun...


İzzettin KÖMÜRCÜ

facebook-paylas
Başkan Pilavcı Başarılı mı?
Tarih: 23-05-2020 22:40:00 Güncelleme: 22-06-2020 16:29:00


Başkan Pilavcı Başarılı mı?...

ORC araştırma şirketi 30 Büyükşehir İl ve 519 İlçe Belediye Başkanlarını kapsayan “En Başarılı Belediye Başkanları” anket sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan ankette sıralamada Sakarya’dan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu 18.oldu.

Bu anket Taraklı siyaseti için çok önemli değil. Böyle bir ankette Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’yı görmemek doğaldır.

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı 31 Mart 2019 tarihinde yani yaklaşık bir yıl önce yapılan yerel seçimlerde MHP Taraklı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve  % 61,54 oranında oy almıştır. Taraklı ilçesinde % 61,54 oranında oy olan İbrahim Pilavcı AK Parti ile MHP arasında oluşturulan Cumhur ittifakında MHP Belediye Başkanı Adayı olarak 2.853 adet oy sayısı ile Belediye Başkanı seçildi.

Sakarya’da Cumhur ittifakında MHP den seçime giren tek Belediye Taraklı’dır

O isimde İbrahim Pilavcı’dır.

 

Seçimlerin üzerinden bir yılı aşan bir zaman geçti.”Başkan Pilavcı Başarılı” demek mümkün mü?

Sadece bir yılı değerlendirip “Başarılı” yada “Başarısız” diyebilmek çok sağlıklı değil diye düşünüyorum.

Ancak birde madalyonun öteki yüzü var.

Madalyonun “öteki yüzü” dediğim şu.

AK Parti kuruluşundan sonra Taraklı’da 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Tacettin Özkaraman malumunuz.

Seçildiği ilk dönem 2004 yılında Taraklı’da başlayan restorasyon çalışmaları, termal turizm yatırımları okul inşaatları falan filan.

Daha önceki dönemlerde “Tarihi Kentler Birliği” sonrasında “Cıttaslow”(Sakin Şehir) “İpek yolu Belediyeler Birliği” Almanya’da ki “Türk Federasyon Vakfı” ile yapılan çalışmalar. Yine Taraklı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, “EDEN Projesi”. Anadolu Ajansı ve TRT başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan birçok gazeteci ve turizm şirket yöneticileri Taraklı’ya gelerek  “Eden Projesi” tanıtımı toplantısına yoğun ilgi göstermişlerdi.”Mümkünlü Kasabası” reklam filmi ve diğer dizi çekimleri.

 İşte bunlar akıllarda hep iz bırakan yatırımlar.

AK Partili yada MHP li olan ve siyasetin tam göbeğinde yer alan pek çok dostumuz var.

Zaman zaman yaptığımız sohbetlerde biliyorum ki hem AK Partili hemde MHP li siyasetçiler pek memnun değiller.

Her şeye rağmen hizmet etme gayretinde olan Başkan ve meclis üyeleri var.

Çalışma hamlelerini başlatacaklarına inanmamız gerekiyor.

Gelelim İbrahim Pilavcı’nın seçim vaatlerine.

İbrahim Başkan Şehit Mehmet Kocabıyık parkının yeniden düzenleneceğini yeşillendirileceğini söylemişti. Her ne kadar çalışma başlatıldığı ifade edilse de henüz meydanda değişen bir şey yok. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanındaki Atatürk Büstü’nün yetersizliğini zaman zaman dile getirdik. Başkan İbrahim Pilavcı göreve başladığı ilk günlerde tören alanında yeni düzenlemeler yapılacağını ifade etmişti.

Şu günlerde de Şehit Mehmet Kocabıyık Meydanı ile ilgili güzel sözler duymaktayız.

Başkan Pilavcı seçim çalışmaları sırasında her gittiği mahallede gençlere seslenerek “Gençlerimiz için istihdam sağlayacağız” sözünü vermişti. Bu konuda da bir ilerleme olduğunu sanmıyorum.

Geçmişte pek çok konağın restorasyon çalışmalarında hep Taraklı’nın ustaları çalışmıştı.2006 yılında 75 gün gibi sürede yerli ustalar ile  restore edilen Hisar Konağı örnek proje uygulaması olarak“Tarihi Kentler Birliği” tarafından  “Özendirme Ödülü” almış ve örnek restorasyon çalışmaları anlatılmıştır.

Taraklı İlçe merkezinde trafik akışının rahatlayacağını düşünüyordum. Eski garajın otopark olarak hizmet vereceği söylendiğinde yapılacak çalışmalara “On numara” demiştim. Ama henüz olmadı.

Gelelim istişare konusuna.

İbrahim Başkan seçim döneminde çalışmalarında sürekli istişare içerisinde olacaklarını belirtmişti. Mülki amir, Belediye meclisi üyeleri, siyasi partiler, kamu kurumları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve basın. Toplumun hizmet almasında önemli etkenlerdir. Merak ediyorum Taraklı Belediyesi acaba “Kent Konseyi” oluşturdu mu?

Her ne kadar İbrahim Pilavcı’nın eksiklerini yazsam da Başkan Pilavcı’ya hakkını teslim edelim.

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını tehdidi nedeniyle ülke olarak hepimiz zor günler yaşıyoruz.Taraklı’da da sıkıntılı günler yaşıyoruz..Bu zor süreç içerisine mübarek Ramazan ayı’da girdi.Taraklı Belediyesi Coronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerde bulundu.Dezenfektan dağıttı.Dört bir yanda maske dağıttı.Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine ulaşıp sıcak yemek götürüyor.Bu faaliyetler sosyal belediyecilik görevidir.Taraklı’ya yakışan Taraklı Belediyesi’ne yakışan hizmetlerdir.Tebrik ediyorum

 

Taraklı Belediyesi’nin sosyal medya sayfasında “ Yeşil Taraklı Yeşillenmeye devam ediyor” cümlesi kullanılmış olsa da durum pek öyle değil.

Taraklı’nın ortasından ağaçlar arasından şırıl şırıl akan “Göynük Suyu” ve “Çay Suyu” var.Bu bölgelerde kokular berbat….Sıcak yaz günlerini yaşamaya başladık.Belki de bu bölgelerde “maske” ile dolaşmaya mahkum kalacağız. Bu önemli konuyu daha sonraki yazılarımda dile getireceğim. Ve yazılarımdan rahatsız olanlar olacak. Hiç önemli değil. Sorumlusu kim olursa olsun.

Güzel piknik yerlerimiz vardı.“Acı Su”, “Kayacık Pınarı” “Düz Türbe” hatta “Hisar Tepesi” ve hatta “Hıdırlık Tepesi”  yok olmak üzere.

Evet

Önümüzde kocaman bir dört yıl daha var

Bir an önce Coronavirüs salgını tehdidinden kurtulup normal günlere dönmemiz için duacıyız.

Sonrasında ;

Hem Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı hemde Belediye meclis üyeleri için “Başarılı yada “Başarısız” diyebilmek için dört yıl içerisinde neler yapabildiklerine bakacağız…

Yada neler yapamadıklarına…

 

Öyle yada böyle geçecek günler.

Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın.



Bu yazı 1576 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI